• Tendances

Ambachtelijk bakker Tristan Liekens blaast streekproduct nieuw leven in

Naast de als monument beschermde Hubertmolen staat het Molenaarshuys. De geur van vers gebakken brood, pistolets en patisserie waait je zo tegemoet. Ambachtelijk bakker Tristan Liekens (20) maakt van brood bakken een statement. Zijn authentieke stijl wordt duidelijk gesmaakt. Hij maakt van de in de regio bekende vollaards een eigen interpretatie.

Wat?

Bakkerij Petris maakt van brood bakken weer een echt ambacht. In de bakkerij worden broden en patisserie op een rustieke en ambachtelijke manier gemaakt. Het streekproduct vollaards kwam toevallig op zijn pad. Via wat opsporingswerk werd het authentieke recept gevonden waarmee Tristan aan de slag ging en er zijn interpretatie aan gaf. Hij haalt zijn ideeën uit de natuur, tijdens een wandeling aan het strand of in de duinen. “We willen de Provence naar Wenduine brengen”, klinkt het.

Voor wie?

Inwoners, tweedeverblijvers en toeristen komen graag langs in het Molenaarshuys naast de Hubertmolen. Alles wordt ’s nachts gebakken in het atelier en tegen openingstijd liggen de broden en het patisserie in de toonbank. De taarten kunnen ook per apart stuk worden verkocht.

Belevingsfactor?

Bakkerij Petris zet in op authenticiteit en het ambachtelijke. Er wordt zoveel mogelijk met natuurlijke producten gewerkt. De bereidingen zijn op en top eigen creaties. De interpretatie van Tristan van boules de Berlins is bijvoorbeeld een schot in de roos. In het aardbeienseizoen vult hij de boules met verse aardbeien.

Waar?

Bakkerij Petris is gevestigd in het Molenaarshuys naast de als monument beschermde Hubertmolen langs de Ringlaan in Wenduine. Op de eerste verdieping van het Molenaarshuys bevindt zich een museum over windmolens. Met een VR-bril leer je de hele geschiedenis van het molenaarsambacht kennen.

Hoelang?

Iedereen wordt er op zijn wenken bediend door het vriendelijke winkelpersoneel.


Reserveren?

Je kan op voorhand je bestellingen doorgeven, maar dat hoeft niet persé. Je kan taarten ook per apart stuk kopen. Bestellingen plaatsen kan via 0473 55 67 01 of www.bakkerijpetris.be.

Kostprijs?

In de bakkerij gelden de gangbare prijzen voor brood en patisserie.

Bakkerij Petris, Ringlaan 86, Wenduine. Gesloten op maandag. Info: 0473 55 67 01 – www.bakkerijpetris.be

195 keer bekeken0 reacties
sci-16-16727-banner-970-250-v2-ddk.gif

© 2019 - Projet européen Interreg V "Tendances".