• Tendances

Culinaire wandeling 25 m onder de grond

Bijgewerkt: 8 apr 2020

Zin om nieuwe producten en trends te testen? Au Cœur de l’Ardoise in Bertrix stelt je zijn activiteit voor: 'de smulmijn'. Je daalt af tot 25 meter onder de grond alwaar een bijzondere verrassing op je wacht: een proeverij van heerlijke lokale gerechtjes.

©FTLB/ P.Willems

Het ontdekken van het beroep van mijnwerker en streekgerechten gaan bij Au Cœur de l'Ardoise hand in hand. Ze haalden de inspiratie bij culinaire wandelingen en werkten deze activiteit uit onder de grond, in de mijnen.


Ontdek het beroep van de mijnwerker

Onder de Ardense grond ontdek je het werk van de Ardense mijnwerkers: grote open zalen, galerijen, mijnwagentjes en nog heel wat andere zaken getuigen van het glorieuze industriële verleden. Langs een trap daal je 25 m onder de grond af om de site te bereiken. Een bezoek dat reeds op zichzelf verrassend is. Maar voor de fijnproevers is er nog een extraatje aan toegevoegd. Deze speciale activiteit wordt elke zondagmiddag georganiseerd.


Etappe per etappe

Zoals bij andere culinaire wandelingen worden er verschillende stops gehouden waarbij je een gerechtje kan proeven, maar ondertussen ook kan genieten van het bezoek.: "Bij de eerste halte krijg je een warm streekaperitief vooraleer je de geologie en structuur van de mijn gaat ontdekken. Een beetje verder, bij de tweede stop, wordt een heerlijke soep geserveerd in een huisgemaakt brood." Hierna kan je je bezoek verderzetten en kom je meer te weten over de werkomstandigheden van de mijnwerkers. Aan het eind van de route wordt in een speciaal ingerichte zaal een specialiteit van de streek ("les canadas aux rousses") geserveerd. Dit aten de mijnwerkers op zondag en is een gerecht van aardappels, uien en drie soorten gerookt vlees, vergezeld met een bier of een andere drank naar keuze. Hierna keer je terug naar de oppervlakte waar je nog kan nagenieten met een dessert en een pousse-café. De smulmijn is dus een originele plaats die je zeker moet komen ontdekken!


Je kan elke zondagmiddag bij Au Cœur de l'Ardoise terecht voor deze unieke culinaire wandeling. Voor groepen vanaf 10 personen kan de activiteit ook op andere dagen doorgaan, maar reservatie is verplicht! www.aucoeurdelardoise.be of +32 61 41 45 21

2 keer bekeken0 reacties
sci-16-16727-banner-970-250-v2-ddk.gif

© 2019 - Projet européen Interreg V "Tendances".