• Tendances

DUNKIRK SPIRIT

Bijgewerkt op: 11 mei 2020

Een bijzondere ervaring aan boord van de Princess ElizabethAan boord van de Princess Elizabeth, die in één van de oude dokken van de haven ligt, kan je een unieke culinaire ervaring beleven. De Princess Elizabeth is een stille getuige van Operatie Dynamo, een belangrijke gebeurtenis uit de Tweede Wereldoorlog. In een heel bijzonder en aangenaam kader, waar een stuk van de geschiedenis van Frankrijk en Groot-Brittannië tastbaar wordt, kan je genieten van een geraffineerde keuken.


Op de kaart van dit gastronomische restaurant op het water staan streekspecialiteiten en geraffineerde gerechten. De sfeer aan boord is een originele mix van Frans en Brits.


Ontdek de Geschiedenis van de Princess Elizabeth:

De Princess Elizabeth is een raderstoomboot waarvan de bouw in 1926 is begonnen, en die in 1927 te water is gelaten. Het schip is Princess Elizabeth gedoopt ter gelegenheid van de geboorte van Elizabeth 2, die later tot koningin gekroond zou worden.

In mei en juni 1940 is het schip samen met honderden “Little Ships” ingezet bij Operatie Dynamo. In vier reizen over het Kanaal is de Princess Elizabeth erin geslaagd om in totaal 1673 geallieerde soldaten uit de “Hel van Duinkerke” te redden.

Tegenwoordig kun je de Princess Elizabeth zien liggen aan de quai de l’Estacade. Het schip symboliseert de “Dunkirk Spirit”, een uitdrukking die in 1940 door Churchill is bedacht.


Ster uit de film Dunkirk

In mei 2016 hebben Christopher Nolan en zijn crew enkele emblematische scènes van de film Dunkirk in Duinkerke opgenomen. Duizenden figuranten hebben aan de opnames deelgenomen. En de regisseur heeft ook een beroep gedaan op een bijzondere “guest star”: de Princess Elizabeth.


Website van het restaurant: https://www.princesselizabeth.eu/#accueil

1 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven