• Tendances

ONTDEK DE SCHEEPSWRAKKEN

Bijgewerkt op: 11 mei 2020

Een ervaring in een prachtige natuurlijke omgevingHet doel van Operatie Dynamo was de evacuatie naar Engeland van de Britse en Franse legers, die in mei-juni 1940 volledig omsingeld waren door de vijand. In totaal zijn er meer dan 338.000 soldaten gered uit de “Hel van Duinkerke”, aan boord van een duizendtal schepen.


Tijdens deze operatie zijn er meer dan 200 schepen tot zinken gebracht. Daarbij komt het verlies van 140 van de 600 “Little Ships”.


Als de getijden sterk genoeg zijn komen er verschillende wrakken uit het water tevoorschijn. Zo ontdek je een bladzijde uit de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog: op het strand van Zuydcoote zie je onder andere het wrak van de Crested Eagle, een Engelse stoomboot die tijdens Operatie Dynamo tot zinken is gebracht…


De wrakken zijn stille getuigen van de geschiedenis, maar ze zijn ook heel belangrijk voor de rijke fauna en flora die zich er ontwikkeld heeft. Een Franstalige gids geeft niet alleen waardevolle informatie over de geschiedenis van de wrakken, maar ook over de manier waarop ze een habitat met een waardevolle biodiversiteit geworden zijn.


Trek je laarzen aan en wandel onder leiding van een vrijwillige en enthousiaste gids van het CPIE Flandre Maritime naar de wrakken. Je komt van alles te weten over de geschiedenis, maar ook de manier waarop de natuur bezit heeft genomen van deze “indringers”.


Hier vind je de getijdentabellen: http://maree.info/3


Data van de bezoeken in 2020:

  • Donderdag 23 juli: Afspraak 09h00

  • Zaterdag 22 augustus: Afspraak 09u30

  • Zaterdag 19 september: Afspraak 08u30

  • Zondag 18 oktober: Afspraak 08u30


De bezoeken zijn gratis, maar reserveren is noodzakelijk.

Inlichtingen: centreressources@cpieflandremaritime.fr / +33 (0)3 28 26 86 76

1 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven