• Tendances

Ontdek het kasteel in het licht van de fakkels

Bijgewerkt: 8 apr 2020

Het kasteel van Bouillon is nog altijd een plaats van ontdekking en rijkdom. Waarom geen 1000 jaar terug in de tijd springen, naar de Middeleeuwen?

Het kasteel van Bouillon is altijd al een plaats geweest van ontdekking en rijkdom. Het is gebouwd op drie rotsen met uitzicht op de Semois. Het wordt beschouwd als « het oudste en meest interessante overblijfsel van het feodalisme in België ». « De oorsprong van de eerste vestigingswerken gaat terug tot de 8e eeuw. » zo staat uitgelegd op hun website (bouilloninitiative.be).


Terugkeer naar de Middeleeuwen

Of je nu een gepassioneerde historicus bent of gewoon op zoek naar een onvergetelijke ervaring, wij hebben de ideale activiteit voor u! Een terugkeer naar de Middeleeuwen! Dat is het aanbod van het kasteel van Bouillon. « Begeleid door een gids gekleed zoals in de Middeleeuwen ontdek je het kasteel verlicht door fakkels.». Het is een mooie gelegenheid om het kasteel te (her)ontdekken met een nieuw aspect: « uitgerust met een fakkel wandel je zoals een ridder door de onder- en bovengrondse gangen van het kasteel en passeer je langs de belangrijkste stukken. Het bezoek eindigt in de Toren van Oostenrijk waar je een 360° zicht hebt op de stad van Bouillon ». Je hebt het al begrepen, deze unieke ervaring nodigt je uit om 1000 jaar terug te keren in de tijd en laat je een uitzonderlijk moment beleven.


Zowel individuele bezoeken (10€/volwassene en 7€/kind) als groepsbezoeken (7€/volwassene; 4,5€/kind; 5€/student en 6€/senior + 60€ voor de gids) zijn mogelijk. Fakkels zijn beschikbaar voor de prijs van 2,5€. Je vindt alle info op de website www.bouilloninitiative.be of via het nummer 061 46 42 02.

10 keer bekeken0 reacties
sci-16-16727-banner-970-250-v2-ddk.gif

© 2019 - Projet européen Interreg V "Tendances".