top of page
  • Tendances

Pop-up op historische Spermaliehoeve in de polders

Bijgewerkt op: 7 mei 2021

Genieten van vers gedraaid hoeveijs, vruchtensappen en streekbieren van brouwerij Jus de Mer in een prachtig kader. De Spermaliehoeve is een monumentale vierkantshoeve die exact honderd jaar geleden na de Eerste Wereldoorlog werd heropgebouwd.

In de schaduw van de boom op de binnenplaats vind je een ideale pleisterplek na of tijdens een wandeling en fietstocht.

Wat? De pop-up zet verse hoeveproducten centraal. Elke dag wordt van verse hoevemelk ijs gedraaid. Er zijn ook streekbieren van brouwerij Jus de Mer uit Middelkerke en heerlijke vruchtensappen te verkrijgen. Op de ruime binnenkoer zoek je zelf je plek, desgewenst in de schaduw. De kinderen kunnen er fijn spelen! De vele hoevedieren veroveren ieders hart.

Voor wie? De pop-up richt zich tot passerende wandelaars en fietsers. Voor de monumentale toegangspoort naar de vierkantshoeve ligt een ruime parking. Bezoekers komen te voet de toegangsdreef opgewandeld.

Belevingsfactor? De beschermde vierkantshoeve is ontstaan in de twaalfde eeuw als abdijhoeve. Na de vernielingen van de Eerste Wereldoorlog werd ze heropgebouwd. Student-ondernemer Wies Mehuys is de vierde generatie op de hoeve. Hij zet hoeveproducten centraal in zijn pop-up.

Waar? Spermaliehoeve, Brugsesteenweg 41, Sint-Pieters-Kapelle (Middelkerke).

Hoelang? De pop-up is een take away. Je bestelt aan de toog en zoekt dan zelf een plekje op de ruime binnenplaats. De schaduw van de boom reikt ver. Kinderen kunnen er in alle veiligheid spelen met gocarts of een kijkje nemen bij de vele hoevedieren.

Reserveren? Je hoeft niet te reserveren voor een bezoek aan de Spermaliehoeve pop-up.

Vanaf 15 mei tot 30 juni 2021 gaat de pop-up elke zaterdag en zondag door van 13 tot 18 uur.

In juli en augustus zijn is deze open van dinsdag tot vrijdag van 13 tot 18u.

In september elke zaterdag en zondag van 13 tot 18 uur.

Kostprijs? Het ijs, de vruchtensappen en de streekbieren worden verkocht aan democratische prijzen. Meer info via www.spermaliehoeve.be


Onze kustvlogster ging op pad om dit aanbod zelf te ontdekken! Bekijk hier het filmpje:

=> Wie is de de jonge student-ondernemer Wies Mehuys? Lees hier zijn verhaal. <=

448 weergaven0 opmerkingen
bottom of page