• Tendances

Ontdek je zintuigen... op blote voeten!

Bijgewerkt: 8 apr 2020

‘La Ferme de la Planche’ in Gouvy, in het hart van de Belgische Ardennen, biedt je een echte verbinding met de natuur!


Doe je schoenen uit en vertrek op ontdekkingstocht in de natuur. In Gouvy, in het hart van de Belgische Ardennen, is dit het concept van La Ferme de la Planche: een blotevoetenpad. Stel je voor ... lopen op hout, blaadjes, stenen of gewoon in het water, al deze verschillende sensaties die je kietelen, krabben, grijpen en je de natuur door je zintuigen laten voelen. Het blotevoetenpad is een unieke beleving van de natuur. Niet alleen je tastzin wordt aangesproken, het is een zintuiglijke reis waarbij zelfs je zicht, je gehoor en je reukvermogen worden benut.


Goed voor de gezondheid


Hoewel er de angst is om pijn te voelen, heeft een blotevoetenwandeling voor veel voordelen : je stimuleert de bloedsomloop, je elimineert stress en angst, je verbetert je houding en je balans - er zijn meer dan 7500 zenuwuiteinden in de voeten - of je werkt op het geheel van de voetspieren. Kortom, zoveel voordelen die je je schoenen of sneakers doen ruilen voor de blote voet.


Open je zintuigen!


De wandeling is uitgezet op een parcours van 3 km en duurt ongeveer 1u30 tot 2u. Om je heen, soms vredige landschappen, soms wilde. De sensaties zijn gevarieerd, of ze nu zacht of ruw zijn, en het leren loslaten maakt de beleving compleet. Blootsvoets lopen is een ongewone oefening waarbij je versteld zal staan van wat de natuur te bieden heeft. Bovendien is de reis op blote voeten met gemakkelijkere wegen en inkortingen perfect geschikt voor kinderen. Dus, geen excuses, open je zintuigen: voel, luister, ruik, kijk naar de Ardense natuur en laat je voeten ademen!


Zin om deze nieuwe beleving te proberen? Wacht niet meer! Het blotevoetenpad is gelegen in la Ferme de la Planche in Gouvy. Het is elke dag open tijdens schoolvakanties en elk weekend tussen april en oktober. Tevens mogelijkheid om tijdens de week te reserveren. Prijs: € 5, gratis voor kinderen onder de 3 jaar oud. Info en reservaties: sentierpiedsnus.be of 0498 05 30 41

1 keer bekeken0 reacties
sci-16-16727-banner-970-250-v2-ddk.gif

© 2019 - Projet européen Interreg V "Tendances".