• Tendances

TE VOET, OP DE FIETS OF TE PAARD

TUSSEN DUIN EN POLDER


De streek van Duinkerke en de Frans-Vlaamse kust verken je te voet, over de tientallen kilometers wandelpaden, van noord naar zuid en van oost naar west. Je hebt de keus uit plaatselijke routes, het grensoverschrijdende knooppuntensysteem en de “Grande Randonnée du Littoral”.
Maak je graag een strandwandeling om de golven te observeren of om van het luchtballet van de zeevogels en van het landschap te genieten? Zet dan koers naar de stranden en de duinen. Tussen het natuurgebied “platier d’Oye” en de duinen van “le Perroquet” heb je het voor het kiezen!


Ben je gevoelig voor de karakteristieke landschappen van Noord-Frankrijk, de Frans-Vlaamse architectuur, de molens en het bijzondere licht? Dan moet je beslist eens in de polders gaan kijken. In het hartje van maritiem Frans-Vlaanderen ben je er helemaal uit!

Als je houdt van de sfeer van een haven, met zijn dokken, kaaien en historische gebouwen, dan moet je beslist eens de Citadelwijk en “le Grand Large” in Duinkerke gaan verkennen. En laat je verrassen door de indrukwekkende vestingwerken van Vauban in Gravelines.

Waar ook je voorkeur naar uitgaat, het wandelnetwerk van de Frans-Vlaamse kust is zeker de moeite waard. En je kunt natuurlijk ook aan de andere kant van de grens beginnen voor een internationale wandeling langs onze uitgestrekte stranden.


Dus… klaar voor een bijzondere ervaring?

4 keer bekeken0 reacties
sci-16-16727-banner-970-250-v2-ddk.gif

© 2019 - Projet européen Interreg V "Tendances".