top of page
  • Tendances

Alfons Blomme-wandeling dankzij B&B Yaca in De Haan

Elke kamer van B&B Yaca in De Haan is genoemd naar een bekend kunstenaar. Over het verblijf van Alfons Blomme in De Haan is niet zoveel bekend. Dus trokken we op onderzoek uit en goten de resultaten in een Alfons Blomme-wandeling die ons door de Duinbossen, langs het strand en in de charmante straten van De Concessie leidt.

Wat?

In de jaren ’30 verbleef de Roeselaarse kunstenaar Alfons Blomme in De Haan. Hij had er onder meer een vriendschap met de geleerde Albert Einstein. Tijdens deze wandeling leren we de kunstenaar en zijn activiteiten in de badplaats kennen.


Voor wie?

Gasten van B&B Yaca kunnen vrijblijvend deze wandeling stappen. De wandeling start en eindigt aan B&B Yaca.


Belevingsfactor?

De wandeling doet de Duinbossen van De Haan aan, het propere strand, de duinen en De Concessie die als dorpsgezicht werd beschermd.


Waar?

De wandeling start en eindigt aan B&B Yaca, Ringlaan-Zuid 130 in De Haan.


Hoelang?

De wandeling neemt ongeveer 2 uur in beslag en vormt een leuke voor- of namiddagactiviteit. Om de hele dag in de kijker van Alfons Blomme te stellen, kan je met de kusttram nog naar Mu.Zee in Oostende waar werken van Blomme uithangen.


Reserveren?

Gasten krijgen vrijblijvend het aanbod om deze themawandeling te doen. Je hoeft niet speciaal op voorhand te reserveren.


Kostprijs?

Er is geen extra kostprijs verbonden aan deze themawandeling. Een overnachting bij B&B Yaca boek je bij www.bbyacadehaan.be

8 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page