• Tendances

Een bosbad nemen

Bijgewerkt: 8 apr 2020

Voor het eerst in Wallonië: het bosbad. Het concept, ontwikkeld door het toeristisch kantoor van Tenneville, heeft als doel je opnieuw te verbinden met de natuur door gebruik te maken van je zintuigen.


Put de dagelijkse sleur je uit? Onze levensritmes versnellen, vermoeidheid en stress maken deel uit van ons dagelijks leven. Wat als we in een tijd waarin nieuwe technologieën steeds meer deel uitmaken van ons leven pauzeren door opnieuw contact te maken met de natuur? Wat als we gewoon een bosbad zouden nemen? Ja, je leest het goed. Een bad ... van bos! Verrast het concept je? En toch! Voor het eerst in Wallonië wordt dit idee voorgesteld, bij ons, in de Ardennen, door het toeristisch kantoor van Champlon-Tenneville.


Wat houdt het concreet in ?


«Een bosbad nemen, dat is heel eenvoudig een gehele zintuiglijke ervaring beleven, zich opnieuw verbinden met de natuur door gebruik te maken van onze zintuigen» legt de dienst voor Toerisme uit. Kortom, het is naar het bos gaan voor verandering van lucht, «om zich van het dagelijkse leven los te maken en om te beantwoorden aan een aangeboren behoefte naar natuur». Al je zintuigen zullen wakker worden. Je doet bijvoorbeeld een wandeling in stilte, observeert het landschap, voelt aan de schors van de boom of hebt aandacht voor de geur van het kreupelhout. Een bosbad nemen doet je ontspannen, herademen en genieten van het moment in de natuur.

Een praktijk aangeraden in Japan

In Japan wordt het bosbad reeds uitgeoefend sinds de jaren ’80. De techniek wordt « Shinrin Yoku » genoemd. Voor het toeristisch kantoor van Tenneville is het idee om te profiteren van de vele voordelen: « aangereikt door de bomen met het doel onze gezondheidstoestand, onze gemoedsrust of onze capaciteit om los te laten te verbeteren ». Tenneville is dus de ideale plaats om een bosbad te nemen aangezien meer dan de helft van het grondgebied bedekt is met bossen. Laat je dus leiden door de natuur!


Zin om te testen ? Gedurende 3u profiteer je van de voordelen van de natuur vergezeld door Patrice Deguelte, bosecogids en bostherapeut. Deelname kost 15 euro per persoon. Inschrijving verplicht: tenneville@baindeforet.be of 061 61 30 10

3 keer bekeken0 reacties
sci-16-16727-banner-970-250-v2-ddk.gif

© 2019 - Projet européen Interreg V "Tendances".